Pullisupp

... ehk kartuli-klimbisupp Kihnu moodi. Kihnlased keedavad klimbisuppi vee põhjal, ent klimpidele on lisatud praetud sibulaid ja soolapekki - sealt tuleb maitset piisavalt. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 l vett

5-6 kartulit

soola

maitserohelist

Klimbid:

1.2 dl vett

80 g nisujahu

100 g soolatud seapekki

25 g sibulat

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Tükelda soolapekk väikesteks kuubikuteks. Pruunista sibul ja pekikuubikud korralikult pannil läbi. 

Klimpide jaoks vispelda jahu ja vesi omavahel, lisa juurde praetud sibula-soolapekisegu. 

Pese ja koori kartulid, lõika kuubikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette keema. Kui kartulid on peaaegu pehmed, siis lisa klimbid. Selleks võta klimbisegust teelusikaga väikesed klimbid ja lisa potti. Supp on valmis, kui klimbid tõusevad supi pinnale. Puista peale hakitud maitserohelist, lase hetk tõmmata. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Eesti rahvusköök" (Maalehe Raamat, 2004).

 

LISA KOMMENTAAR