Punaveinikaste

Sellisel moel valmistab klassikalist Prantsuse köögist pärit veinikastet Gordon Ramsay. Sobib hästi steigi juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 g viilutatud šalottsibulaid

4 sl oliiviõli

1 kergelt muljutud küüslauguküüs

1 rosmariinioks

5 sl palsamiäädikat

4 dl punast veini

4 dl (kodust) veise- või kanapuljongit

tükk võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa šalottsibulad ja prae üsna tugeval tulel umbes 3 minutit, kuni sibulad on kergelt pruunistunud. Sega pidevalt! Maitsesta pipraga, siis lisa muljutud küüslauguküüs ja rosmariinioks. Prae pidevalt segades veel 3 minutit. 

Lisa palsamiäädikas ja kuumuta, kuni see on paksemaks muutunud. Alles siis lisa vein ja keeda, kuni kaste on 2/3 võrra redutseerunud. 

Lisa potti puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel, kuni kaste on taas 2/3 võrra redutseerunud (potis peaks olema umbes 2,5 dl kastet). 

Eemalda potist küüslauguküüs ja rosmariinioks. Maitsesta vähese soolaga, siis vispelda juurde või. 

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi veebilehelt

 

LISA KOMMENTAAR

Nami nami fann
postitatud 19.04.2020 17:43

OK!;):)