250 g viilutatud šalottsibulaid
4 sl oliiviõli
1 kergelt muljutud küüslauguküüs
5 sl palsamiäädikat
4 dl punast veini
4 dl (kodust) veise- või kanapuljongit
tükk võid
soola ja musta pipart
Kuumuta potis õli, lisa šalottsibulad ja prae üsna tugeval tulel umbes 3 minutit, kuni sibulad on kergelt pruunistunud. Sega pidevalt! Maitsesta pipraga, siis lisa muljutud küüslauguküüs ja rosmariinioks. Prae pidevalt segades veel 3 minutit.
Lisa palsamiäädikas ja kuumuta, kuni see on paksemaks muutunud. Alles siis lisa vein ja keeda, kuni kaste on 2/3 võrra redutseerunud.
Lisa potti puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel, kuni kaste on taas 2/3 võrra redutseerunud (potis peaks olema umbes 2,5 dl kastet).
Eemalda potist küüslauguküüs ja rosmariinioks. Maitsesta vähese soolaga, siis vispelda juurde või.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi veebilehelt.
Punaveinikaste
Sellisel moel valmistab klassikalist Prantsuse köögist pärit veinikastet Gordon Ramsay. Sobib hästi steigi juurde.