Suvikõrvitsa-oliiviõlikook

Rasvaineks siin koogus on oliiviõli, magustajaks mesi. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

180 ml oliiviõli

4 sl kanepijahu

8 sl jahvatatud mandleid või mandlijahu

0.5 tl söögisoodat

200 g mett

150 g riivitud suvikõrvitsat

Valmistamine

Klopi munad kergelt vahule, sega juurde oliiviõli. Sega kuivained omavahel, lisa tainale. Sega juurde vedel mesi (vajadusel kuumuta tasasel tulel vedelaks). Viimasena sega juurde koorega riivitud suvikõrvits. 

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. 

NB! Kui kook kipub ahjus liialt pruunistuma, siis kata see pealt fooliumiga! 

Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014)

LISA KOMMENTAAR