Lihtne kurkumipiim

Kurkumit ehk kollajuurt on Ayurveda meditsiinis tuhandeid aastaid kasutatud raviotstarbel. Kollajuurel olla põletikuvastane, antibakteriaalne, antikantserogeenne, antibiootiline ja antioksüdantne toime.

Piimaga segatud kurkumit kasutatakse mitmete vaevuste leevendamiseks ja tervuse turgutamiseks. 

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl mahepiima või taimset piimajooki või kookospiima

1 tl kurkumit e kollajuurt

0.5-1 sl mett soovi korral või vahtrasiirupit või agaavinektarit

Valmistamine

Kuumuta piim väikeses potis peaaegu keemiseni. Sega juurde jahvatatud kurkum e. kollajuur. Sega hoolikalt, et kurkum korralikult lahustuks. 

Võta pott tulelt, soovi korral magusta. Naudi kuumalt. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks vahtrasiirupit või agaavisiirupit ning taimset piima.
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta taimset piima või laktoosivaba piima.
  • Kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta taimset piima. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR