Toorbatoonid

Kuivatatud puuviljadest ning mandlitest ja kookoselvestest "müslibatoonid". Batoonid säilivad kuivas ja jahedas päris pikalt. 

Kogus
u 15 batooni
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kooritud või koorimata mandleid

250 g kuivatatud ploome

250 g kuivatatud datleid (kivideta)

100 g rosinaid

100 g kookoshelbeid

Valmistamine

Purusta mandlid köögikombainis ühtlaseks puruks. Lisa ülejäänud koostisained ning töötle, kuni tekib ühtlane mass. 

Vooderda keskmise suurusega sügavam ahjuvorm küpsetuspaberiga, tõsta puuviljamass vormi. Suru mass kätega tugevasti vormi põhja ja jälgi, et see jääks pealt ühtlane. 

Kata vorm toidukilega ning hoia enne lahtilõikamist vähemalt tund aega külmas. 

Retsept on mugandatud Sandra Vungi raamatust "Taimsed magustoidud. Lihtsast luksuslikuni" (Varrak, 2014)

LISA KOMMENTAAR