Oasupp suitsulihaga

Kui vähegi võimalik, valmista supp puuküttega pliidi ahjus, ent maitsva supi saab ka tavalises ahjus või siis pliidi peal. 

Kogus
suur potitäis
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kuivatatud põldube

praadimiseks võid või õli

2 porgandit

2 sibulat

100 g odrakruupe

400 g suitsuribi või üks suitsutatud seakoot

soola ja musta pipart

2 loorberilehte

3 l vett

Valmistamine

Pane oad eelmisel õhtul külma vette likku - soovitatavalt vähemalt 12 tunniks. Loputa korralikult. Lõika sibulad ja porgandid tükkideks. Loputa kruubid.

Kuumuta paksupõhjalises potis rasvaine. Lisa sibul ja porgand, prae läbi. Lisa oad, kruubid, suitsukoot või -ribi, loorberilehed ning värske vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta pliidil tasasel tulel paar-kolm tundi, kuni oad on pehmed.

Kui soovid, võid panna supi hoopis ahjupotiga 180-kraadisesse ahju umbes 3 tunniks hauduma - siis saad eriti maitsva supi.

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks prae sibulad-porgandid õlis!

​Loe veel:

Nami-Nami retsept ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. veebruarinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 03.02.2016 19:12

See oli 1 maitsev supp!

Pille
posted on 03.02.2016 19:49

Hexy, mis lihatükki Sa kasutasid?

Hexy
posted on 09.05.2016 01:15

Pille, mina kasutasin suitsuribi.

Penelope
postitatud 25.03.2016 21:30

Väga nämma! Tegin pliidil ja koodiga, kruubid olid otsas, aga panin nende asemel tange. Porksi ja sibula lisasin ka veits hiljem, sest olen hernesupiga nii tegema harjunud. 5+

Pille
posted on 25.03.2016 23:15

Nii tore, et maitses, hea Penelope!

Katre Eskor
postitatud 27.02.2017 20:49

Oasupp saab kordades maitsvam, kui see teha kooritud põldubadest :)
Koorida tuleb aga sügisel, peale saagikogumist ja siis kuivatada :)
Soovitan proovida :)

Katrin
postitatud 28.02.2017 16:10

Tegin tavalise suitsukondiga, ja väga väga hea tuli, kindlasti teen seda sel aastal veel,

Katre Eskor
postitatud 13.02.2018 08:24

Oasupp juba aastaid vastlapäeva menüüs, aga väikese nipiga - keedan kooritud põldubadest :)