Oasupp suitsuseakoodiga

Kõige mõnusama oasupi saad puuküttega ahjus, ent muidugi sobib ka tavaline praeahi. Kõrvale paku odrajahukaraskit

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kuivatatud põldube

1 suitsuseakoot

50-75 g odrakruupe

2 sibulat

2 porgandit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

10 tera vürtspipart

3 loorberilehte

praadimiseks võid

2 l vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane oad eelmisel õhtul likku. 

Lõika sibul ja porgand tükkideks. Prae võis läbi. Siis lisa ülejäänud koostisosad. 

Pane kesmiselt kuuma ahju 1,5-2 tunniks haududa. Kui supp on liiga paks, siis lisa vett või puljongit. 

Enne lauale andmist võta koot supist välja ja lõika tükkideks. Võid liha uuesti supisse panna, aga võid ka eraldi lauale anda. 

Retsept on Heidi Vihma raamatust "Pühapäeva kokaraamat" (kirjastus Hea Lugu, 2014).

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.12.2014 16:12

Raamatus on retsepti juures ka Kristjan Markii joogisoovitus. Selleks on maltoosaste maitsetega õlled, mis lisavad tummisele ja suitsusele maitsepaletile kerget magusust ja vähendavad suitsuseid maitseid ja sobivad ka ubade tummisusega. Ehk siis Märzen, Brown Ale, Trappist või siis tume lager-tüüpi õlu.