Miso-marinaadis lõhe

Lihtne jaapanipärane pearoog. Kõrvale paku aurutatud valget riisi ning marineeritud kurgisalatit (retsept allpool). 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sl heledat shiro miso-pastat

4 sl mirinit ehk magusat riisiveini

2 sl suhkrut

2 sl sake riisiviina (soovi korral)

4 lõhefileelõiku (a 100 g)

Kurgisalat:

1 pikk kurk

4 tl riisiäädikat

2 tl köögiviljaõli

näpuotsaga suhkrut

Valmistamine

Sega miso, mirin, suhkur ja sake omavahel. Pane lõhefileetükid marinaadi sisse ja lase külmkapis vähemalt 30 minutit maitsestuda (soovitatavalt järgmise päevani). 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri ahjuvorm kergelt õliga. Tõsta kalatükid marinaadist välja, lase liigsel marinaadil ära nõrguda. Aseta kalatükid ahjuvormi, nahk allpool.

Küpseta 200-kraadises ahjus u 12-15 minutit, kuni kala on küpsenud ja kahvliga torgates kergesti tükkideks laguneb.

Samal ajal valmista kurgisalat. Lõika kurk köögiviljakoorija abil pikkadeks õhukesteks laastudeks. Vispelda riisiäädikas, õli ja suhkur omavahel, sega kurgilaastudega, siis aseta kurgilaastud kenasti neljale taldrikule. 

Serveeri miso-lõhe ning aurutatud riisiga, millele on puistatud veidi seesamiseemneid. 

Loe veel:

Briti retsept. 

LISA KOMMENTAAR