Sega miso, mirin, suhkur ja sake omavahel. Pane lõhefileetükid marinaadi sisse ja lase külmkapis vähemalt 30 minutit maitsestuda (soovitatavalt järgmise päevani).
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri ahjuvorm kergelt õliga. Tõsta kalatükid marinaadist välja, lase liigsel marinaadil ära nõrguda. Aseta kalatükid ahjuvormi, nahk allpool.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 12-15 minutit, kuni kala on küpsenud ja kahvliga torgates kergesti tükkideks laguneb.
Samal ajal valmista kurgisalat. Lõika kurk köögiviljakoorija abil pikkadeks õhukesteks laastudeks. Vispelda riisiäädikas, õli ja suhkur omavahel, sega kurgilaastudega, siis aseta kurgilaastud kenasti neljale taldrikule.
Serveeri miso-lõhe ning aurutatud riisiga, millele on puistatud veidi seesamiseemneid.
Miso-marinaadis lõhe
Lihtne jaapanipärane pearoog. Kõrvale paku aurutatud valget riisi ning marineeritud kurgisalatit (retsept allpool).