6 dl vett või puljongit
1.5-2 sl Tom Yum supipastat
4-6 kahvrilaimilehte
200 g viilutatud austerservikuid või šampinjone
1 hakitud väike sibul
1.5 sl aasia kalakastet
200 g tooreid (hiid)krevette
8-10 poolitatud kirsstomatit
hakitud värsket koriandrit
soovi korral tšillit
soovi korral kookospiima
Kuumuta potis vesi või puljong keemiseni. Lisa laimilehed, Tom Yum pasta, seened, sibul ja kalakaste. Kuumuta umbes 5 minutit.
Lisa krevetid ja tomatid, keeda minut aega - ära krevette üle keeda! Timmi supi maitse parajaks - vajadusel lisa suhkrut või laimimahla.
Serveeri kuumalt koos värske koriandriga. Kui soovid teravamat maitseelamust, siis lisa värsket tšillit, maitse mahendamiseks lisa kookospiima.
Tundub huvitav olevat. Proovin järgi! : )
Tulin just Taist, kus käisin kokanduskursusel. Seal õpetati, et kahvrilaimilehti ei tohi keeta. Need lisatakse potti siis, kui supp on valmis ja lastakse supi sees tõmmata. Meie kasutasime värskeid lehti!
Mina pruunistasin pannil sibula ja praadisin ka seened kergelt läbi, lisasin ka väikese paki kookospiima. Kanapuljongi keetmisest jäi suurem kogus keedukana, hiljem lisasin ka supile keedukana tükke. Tõeliselt maitsev supp sai!
Kas retseptis kasutatud TomYum pasta annab selle õige maitse? Tõime ühe purgitäie pastat Taist koju, aga sellega tehtud supp ei olnud ligilähedalgi kohapeal sööduke :(
Tom Yum Goong ehk teravhapu krevetisupp
Tai köögist pärit teravhapu supp (ต้มยำกุ้ง). Siin retsept, kus kasutatakse maitsestamiseks spetsiaalset tom yum supipastat. Vaata ka seda Tom Yum Goong'i retsepti.