Tom Yum Goong ehk teravhapu krevetisupp

Tai köögist pärit teravhapu supp (ต้มยำกุ้ง). Siin retsept, kus kasutatakse maitsestamiseks spetsiaalset tom yum supipastat. Vaata ka seda Tom Yum Goong'i retsepti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 dl vett või puljongit

1.5-2 sl Tom Yum supipastat

4-6 kahvrilaimilehte

200 g viilutatud austerservikuid või šampinjone

1 hakitud väike sibul

1.5 sl aasia kalakastet

200 g tooreid (hiid)krevette

8-10 poolitatud kirsstomatit

hakitud värsket koriandrit

soovi korral tšillit

soovi korral kookospiima

Valmistamine

Kuumuta potis vesi või puljong keemiseni. Lisa laimilehed, Tom Yum pasta, seened, sibul ja kalakaste. Kuumuta umbes 5 minutit. 

Lisa krevetid ja tomatid, keeda minut aega - ära krevette üle keeda! Timmi supi maitse parajaks - vajadusel lisa suhkrut või laimimahla. 

Serveeri kuumalt koos värske koriandriga. Kui soovid teravamat maitseelamust, siis lisa värsket tšillit, maitse mahendamiseks lisa kookospiima. 

LISA KOMMENTAAR

Kris.
postitatud 28.03.2015 13:54

Tundub huvitav olevat. Proovin järgi! : )

Tsura
postitatud 07.04.2015 09:35

Tulin just Taist, kus käisin kokanduskursusel. Seal õpetati, et kahvrilaimilehti ei tohi keeta. Need lisatakse potti siis, kui supp on valmis ja lastakse supi sees tõmmata. Meie kasutasime värskeid lehti!

Kiisumiisu
postitatud 08.04.2015 10:26

Mina pruunistasin pannil sibula ja praadisin ka seened kergelt läbi, lisasin ka väikese paki kookospiima. Kanapuljongi keetmisest jäi suurem kogus keedukana, hiljem lisasin ka supile keedukana tükke. Tõeliselt maitsev supp sai!

Marju Lepmets
postitatud 22.10.2015 17:05

Kas retseptis kasutatud TomYum pasta annab selle õige maitse? Tõime ühe purgitäie pastat Taist koju, aga sellega tehtud supp ei olnud ligilähedalgi kohapeal sööduke :(