Spaghetti vongole

Ehk spagetid veenuskarpidega. 

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g spagette

750 g värskeid veenuskarpe

4 sl oliiviõli

3 hakitud küüslauguküünt

1 hakitud punane tšilli (eemalda seemned)

1 sl loputatud ja nõrutatud kappareid

4 hakitud tomatit

3 sl hakitud siledalehist peterselli

150 ml valget veini

Valmistamine

Kontrolli kõik puhastatud ja nõrutatud karbid, viska katkised ja avatud karbid minema. 

Keeda spagetid rohkes keevas soolaga maitsestatud vees al dente

Samal ajal kuumuta oliiviõli suures sügavas pannis või potis keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk, tšilli, kapparid, tomatid ja petersell ning prae 1-2 minutit. Lisa vein ja keeda 2 minutit. 

Nüüd lisa karbid, kata kaanega ning kuumuta 4-5 minutit, kuni karbid on avatud (viska need minema, mis ei avane). 

Kurna spagetid, lisa potti veenuskarpide juurde. Maitsesta soola-pipraga, tõsta serveerimisnõusse ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Briti Delicious retsept. 

LISA KOMMENTAAR