400 g spagette
750 g värskeid veenuskarpe
4 sl oliiviõli
3 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud punane tšilli (eemalda seemned)
1 sl loputatud ja nõrutatud kappareid
4 hakitud tomatit
3 sl hakitud siledalehist peterselli
150 ml valget veini
Kontrolli kõik puhastatud ja nõrutatud karbid, viska katkised ja avatud karbid minema.
Keeda spagetid rohkes keevas soolaga maitsestatud vees al dente.
Samal ajal kuumuta oliiviõli suures sügavas pannis või potis keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk, tšilli, kapparid, tomatid ja petersell ning prae 1-2 minutit. Lisa vein ja keeda 2 minutit.
Nüüd lisa karbid, kata kaanega ning kuumuta 4-5 minutit, kuni karbid on avatud (viska need minema, mis ei avane).
Kurna spagetid, lisa potti veenuskarpide juurde. Maitsesta soola-pipraga, tõsta serveerimisnõusse ja serveeri kohe.
Briti Delicious retsept.
Spaghetti vongole
Ehk spagetid veenuskarpidega.