Mereannirisoto

Selle risoto tegemiseks on kasutatud külmutatud mereannisegu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g risotoriisi

1,5 sl õli

1 sibul

1 küüslauguküüs soovi korral

1 dl kuiva valget veini

7 dl kanapuljongit

1 pakk külmutatud mereannisegu

värsket peterselli

Valmistamine

Lase mereannisegul üle öö külmkapis sulada.

Koori ja haki sibul. Koori ja haki küüslauk. Haki petersell. 

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja hauta tasasel tulel klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. 

Lisa riis, sega korralikult läbi. Lisa valge vein ning kuumuta segades, kuni vein on aurustunud. Siis lisa vähehaaval puljong, peale iga lisamist risotot korralikult segades. Risoto valmimiseks läheb umbes 17-18 minutit ja risoto on valmis, kui riis on al dente. Risoto peab olema kreemjas ja veidi "supilaadne", mitte kuiv puder! Vajadusel lisa veel puljongit.

Lisa mereannisegu ja kuumuta korralikult läbi. Sega juurde hakitud petersell ja serveeri kohe. 

Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Femina (Risotto med skaldyrsmiks, 30/1992)

LISA KOMMENTAAR