Magusa musta teega marineeritud kilud

Retsept on algselt pärit Pärnu proualt Ella Sõmerilt ning on vastu pidanud terve sajandi.

Kilusoolamise hõrk delikatessvariant. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid kilusid

1-2 sl jämedat soola

1 tl kiluvürtsi

2 dl kanget magusat teed (2 teekotikest ja 1 sl suhkrut)

Valmistamine

Eemalda kiludelt pea ja sisikond, pese kalad hoolega, nõruta kuivemaks. Sega soolaga ja lase 1 ööpäev seista. Siis kurna soolvesi pealt ära ja lao kilud purki vaheldumisi kiluvürtsiga. 

Keeda kange must tee, lisa suhkur, jahuta maha. Vala kiludele.

Teisel päeval võid juba süüa - nt musta leiva, röstsaia või värske kartuliga. 

Retsept on raamatust "Kilulinna kokaraamat" (Ajakirjade Kirjastus 2014), kilupildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.03.2016 21:24

Päris head :)