Kodused vürtsikilud

Retsept on raamatust "Kilulinna kokaraamat" (Ajakirjade Kirjastus 2014)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.2 kg värskeid kilusid

Marinaad:

1 l vett

3 sl jämedat soola

3 sl suhkrut

3 sl 30% äädikat

Lisaks:

3-4 punast sibulat

õli

100 g meresoola

15 g Santa Maria kiluvürtsi

5 loorberilehte

Valmistamine

Roogi kilud, pane kaussi.

Sega kokku marinaad, kalla kaladele ja jäta neljaks tunniks kuni ööpäevaks seisma. Seejärel eralda kaladelt selgroog. 

Võta suur purk või sirgete servadega kauss ning lao sinna alumiseks kihiks julgelt õhukesi sibularattaid, siis nirista peale õli, puista üle peenemat sorti meresoolaga ja lisa näpuotsaga vürtsi*. Kata jälle kalakihiga. Tee nii, kuni kala ja sibul on otsas. Pista vahele ka mõned loorberilehed. Pealmiseks kihiks jäägu sibulad ja maitseained. 

Sule purk ja pane vähemalt ööpäevaks jahedasse maitsestuma. 

* Maitsesta alumisi kihte veidi tagasihoidlikumalt kui ülemisi!

Pildid tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.03.2016 21:22

Mulle maitsesid. Arvatavasti teen teinekordki.