1 sl õli
500 g kõrvitsakuubikuid - nt
keegelkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat
1 hakitud suur sibul (u 100 g)
4 sl mahedamaitselist korma või 2 sl tikka masala karripastat
400 g purustatud konservitud tomateid
200-400 g 'light' kookospiima
400 g konservitud keedetud läätsesid (nõruta)
150 g värsket beebispinatit või spinat-ruutlehikut
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Kuumuta õli suures potis.
Lisa kõrvitsatükid suurde plastmass- või klaaskaussi, lisa sorts vett. Küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel 10 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Samal ajal prae sibul õlis klaasjaks. Lisa karripasta, tomatid ja kookospiim. Hauta umbes 10 minutit, kuni hautis pakseneb.
Nõruta kõrvitsatükid, lisa potti. Lisa ka läätsed ja spinat, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta veel paar-kolm minutit, kuni spinat on närtsitatud. Siis sega juurde kookosjogurt.
Serveeri koos soojendatud naan-leibade ning kookosjogurtiga.
Mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kookose-kõrvitsa dhansak
Dhansak on India köögist pärit hautis läätsede, kookospiima ja enamasti lambalihaga. Siin on vegan-versioon.