Kookose-kõrvitsa dhansak

Dhansak on India köögist pärit hautis läätsede, kookospiima ja enamasti lambalihaga. Siin on vegan-versioon. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

500 g kõrvitsakuubikuid - nt

keegelkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat

1 hakitud suur sibul (u 100 g)

4 sl mahedamaitselist korma või 2 sl tikka masala karripastat

400 g purustatud konservitud tomateid

200-400 g 'light' kookospiima

400 g konservitud keedetud läätsesid (nõruta)

150 g värsket beebispinatit või spinat-ruutlehikut

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

mini naan-leibu

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis.

Lisa kõrvitsatükid suurde plastmass- või klaaskaussi, lisa sorts vett. Küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel 10 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Samal ajal prae sibul õlis klaasjaks. Lisa karripasta, tomatid ja kookospiim. Hauta umbes 10 minutit, kuni hautis pakseneb.

Nõruta kõrvitsatükid, lisa potti. Lisa ka läätsed ja spinat, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta veel paar-kolm minutit, kuni spinat on närtsitatud. Siis sega juurde kookosjogurt. 

Serveeri koos soojendatud naan-leibade ning kookosjogurtiga.

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka varem ahjus röstitud kõrvitsakuubikuid.
  • Võid konservitud läätsede asemel kasutada ka keedetud läätsi. Võta umbes 150 g kuivi läätsesid. 
  • Soovi korral võid lisada veel maitseaineriiulilt jahvatatud vürtsköömneid, koriandriseemneid, kollajuurt ja garam masala pulbrit.  

Loe veel:

Mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR