Sibulagratään

Ahjus röstitud ning seejärel Gorgonzola ja parmesani juustu kastmega üle küpsetatud sibulad. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat sibulat

3-4 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

2 sl võid

2 sl nisujahu

2 dl 35% rõõska koort

0.75 dl kuiva valget veini

riivitud muskaatpähklit

1.2 dl riivitud parmesani juustu

80 g Gorgonzola't või muud sinihallitusjuustu

0.25 tl paprikapulbrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Koori sibulad, lõika pikuti neljaks. Aseta 23x28 cm ahjuvormi ning maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni sibulad on pehmed ja kergelt pruunistunud. Sega aeg-ajalt. 

Pane 2-liitrine pott mõõdukalt kuumale tulele. Sulata või potis, lisa jahu ja kuumuta segades minut aega. Lisa rõõsk koor ja vein, keeda segades umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. 

Kalla kaste ühtlase kihina sibulatele. Puista peale parmesani ja Gorgonzola-tükikesi, siis riputa veidi paprikapulbrit peale. Pane umbes 2 minutiks kuuma grillelemendi alla, kuni juust on sulanud ja roog pealt kuldpruun.

Retsept on USA ajakirjast Saveur, aga mugandatud retsepti juurde jäetud kommentaaride põhjal. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR