Kuumuta ahi 180 C. Koori sibulad, lõika pikuti neljaks. Aseta 23x28 cm ahjuvormi ning maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni sibulad on pehmed ja kergelt pruunistunud. Sega aeg-ajalt.
Pane 2-liitrine pott mõõdukalt kuumale tulele. Sulata või potis, lisa jahu ja kuumuta segades minut aega. Lisa rõõsk koor ja vein, keeda segades umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Kalla kaste ühtlase kihina sibulatele. Puista peale parmesani ja Gorgonzola-tükikesi, siis riputa veidi paprikapulbrit peale. Pane umbes 2 minutiks kuuma grillelemendi alla, kuni juust on sulanud ja roog pealt kuldpruun.
Retsept on USA ajakirjast Saveur, aga mugandatud retsepti juurde jäetud kommentaaride põhjal. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sibulagratään
Ahjus röstitud ning seejärel Gorgonzola ja parmesani juustu kastmega üle küpsetatud sibulad.