1.5 dl kuuma kanget musta teed
175 g linnaseekstrakti + veidi pintseldamiseks
85 g tumedat muscovado suhkrut
300 g seemneteta heledaid ja tumedaid rosinaid ja
tükeldatud kuivatatud aprikoose või tükeldatud kuivatatud ploome
2 suurt muna
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl mixed spice vürtsisegu soovi korral
Kuumuta ahi 150 kraadini. Määri kaks 450 g keeksivormi võiga, vooderda küpsetuspaberiga.
Kalla kuum tee kaussi, lisa linnaseekstrakt, suhkur ja kuivatatud puuviljad*. Sega hoolega, siis klopi juurde munad.
Sega jahu küpsetuspulbriga, siis lisa kaussi. Sega hoolega läbi ja tõsta tainas kohe ettevalmistatud vormidesse.
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuni leivad on kerkinud ja läbi küpsenud. Võta leivad ahjust välja, pintselda pealt linnaseekstraktiga ja lase jahtuda.
Võta leivad vormidest välja. Naudi kohe või keera küpsetuspaberisse ja pane 2-5 päevaks jahedasse - see muudab leivad veelgi nätskemaks.
Lõika viiludeks, määri peale või ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food + Gary Rhodesi (1960-2019) retsept raamatust "New British Classics". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Magus linnasekeeks
Linnaseekstraktiga maitsestatud puuviljarohke nätske leib/kook/keeks :)
Antud kogusest saad 2 väikest pätsi.
(Lisapildil on UKs populaarne "fruity malt loaf", mis peaks olema selle retsepti poeversioon).