Sonora quesadilla e. Arizona juustutortilja

Tex-Mex roog, mis on nime saanud Sonora kõrbe järgi. USA Tex-Mex restoranides on selle nimi lihtsalt cheese crisp ehk juustukrõps, vanemad inimesed mäletavad seda aga Sonoran quesadilla ehk Sonora quesadilla nime järgi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur ja õhuke nisutortilja (33 cm või suurem)

1 sl pehmet võid

1.25 dl riivitud Cheddari juustu

1-2 röstitud ja pikuti ribadeks lõigatud rohelist tšillit (Anaheim või Poblano)

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Määri tortilja pealt üleni võiga kokku. Aseta küpsetusplaadile ja pane ahju keskmisele siinile. Küpseta umbes 6 minutit, kuni tortilja on kergelt kuldne. 

Võta ahjust välja, puista peale riivitud juust. Aseta soovi korral peale ka tšilliribad (need pole kohustuslikud). Küpseta veel umbes 2 minutit, kuni juust on sulanud. 

Lõika sektoriteks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretsepti kommentaarides on mainitud, et võib tšilliribade asemel peale panna veidi jalopeno-viile. 

Kasuta näiteks neid tooteid:

Loe veel:

Allikas: Simply Recipes, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.11.2020 16:21

Maitsev!