Teriyaki-nuudlileem

Ramen-stiilis kana-nuudlisupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l kuuma köögiviljapuljongit

1 tl riivitud värsket ingverit

2 sl Teriyaki-kastet või heledat sojakastet

0.5 tl Hiina viievürtsisegu

85 g peenikesi munanuudleid või riisinuudleid

300 g värskeid vokiköögivilju

85 g viilutatud värskeid seeni - nt

šampinjone või šiitake seeni või austerservikuid

100 g ribadeks lõigatud grillkana (nahk eemaldada)

1 tl seesamiseemneid

serveerimiseks tšillikastet

Valmistamine

Kalla köögiviljapuljong suurde potti, kuumuta tasakesi keemiseni. Lisa ingver ja teriyaki/sojakaste, siis lisa viievürtsisegu. 

Lisa nuudlid, keeda 3-4 minutit. Lisa vokiköögiviljad ja seened, keeda paar minutit. Lisa kanaribad ja kuumuta veel 1-2 minutit.

Maitsesta supp ning serveeri kohe. Serveerimiseks jaota 4 sooja supikausi sisse, puista peale seesamiseemned. Iga sööja võib endale ise tšillikastet lisada, nii et see aseta lihtsalt lauale. 

Allikas: BBC Good Food (May 2002), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR