1 spagetikõrvits (umbes kilone)
3 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
1 sl sidrunimahla
1.25 dl hakitud siledalehist peterselli
0.5 tl tšillihelbeid
1 sl riivitud parmesani juustu soovi korral
Kuumuta ahi 210 C. Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Nirista peale 2 sl oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all. Küpseta umbes tund aega, kuni kõrvits noaga torgates küps tundub.
Lase kõrvitsal veidi jahtuda, siis kraabi kahvliga kõrvitsa sisu pikkadeks ribadeks.
Pane kõrvitsast "spagetid" kaussi, sega juurde 1 sl oliiviõli, sidrunimahl ja petersell. Maitsesta soola ja tšillihelvestega.
Martha Stewarti retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tuvastasin Saue taluturul spagetikõrvitsa ja tegin selle retsepti järgi, superhea sai. Läksin turule tagasi ja tassisin ühe veel koju tagavaraks. Oli eelviimane, viimase pani kõrvitsamees autosse tagasi, ütles et jätab seemneks :D </br> Pildistamisega läks nagu läks, nii hea oli ;)
Paljudes retseptidest soovitatakse ka ristipidi poolitamust enne ahju panemist
Ahjus küpsetatud spagetikõrvits
Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.