Ahjus küpsetatud spagetikõrvits

Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 spagetikõrvits (umbes kilone)

3 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

1 sl sidrunimahla

1.25 dl hakitud siledalehist peterselli

0.5 tl tšillihelbeid

1 sl riivitud parmesani juustu soovi korral

Valmistamine

Kuumuta ahi 210 C. Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Nirista peale 2 sl oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all. Küpseta umbes tund aega, kuni kõrvits noaga torgates küps tundub.

Lase kõrvitsal veidi jahtuda, siis kraabi kahvliga kõrvitsa sisu pikkadeks ribadeks. 

Pane kõrvitsast "spagetid" kaussi, sega juurde 1 sl oliiviõli, sidrunimahl ja petersell. Maitsesta soola ja tšillihelvestega. 

Soovi korral puista peale riivitud juustu (siis pole roog enam vegan).

Loe veel:

Martha Stewarti retsept

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 04.10.2014 17:16

Tuvastasin Saue taluturul spagetikõrvitsa ja tegin selle retsepti järgi, superhea sai. Läksin turule tagasi ja tassisin ühe veel koju tagavaraks. Oli eelviimane, viimase pani kõrvitsamees autosse tagasi, ütles et jätab seemneks :D
Pildistamisega läks nagu läks, nii hea oli ;)