Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Määri kõrvitsapoolikud oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Pane kõrvitsapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 60 minutit või kuni kõrvitsapoolikud on pehmed.
Kraabi kahvliga kõrvitsast pikad ribad nagu spagetid ja tõsta suurde kaussi. Lisa oliiviõli, parmesan, hakitud maitseroheline, pähklid ja soovi korral tšilli. Maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ja serveeri kohe.
USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Martha Stewart Living, jaanuar 2008). Sama retsept ilmus ka Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatus "Kõrvitsatoidud: salatitest magusani" (100 rooga mini) ;)
Ahjus küpsetatud spagetikõrvits ürtidega
Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.