Meriahven kirsstomatitega

Ahjus küpsetatud kalaroog. Meriahvena asemel võib kasutada ka mõnda muud valget kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 viilutatud šalottsibul

2 hakitud küüslauguküünt

350 g kirsstomateid (u 5 dl)

1.25 dl hakitud rohelisi oliive

1 sl oliiviõli

4 x 170 g meriahvena- või huntahvenafileed

4 sl hakitud värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta grillahi hästi tuliseks. 

Sega viilutatud šalottsibul, hakitud küüslauk, kirsstomatid, oliivid ja õli kausis. Maitsesta soola-pipraga, sega korralikult läbi. Tõsta kõrvale. 

Aseta kalafileed ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga. Laota tomatisegu ühtlaselt kalafileedele. Küpseta grillahju ülemises osas umbes 10-14 minutit, kuni kala on läbinisti küps ning tomatid hakkavad lõhkema. Puista peale basiilikulehed ning serveeri. 

Allikas: Bon Appetit

LISA KOMMENTAAR