Lintnuudlid kitsejuustu-kõrvitsakastmega

Ameeriklased armastavad rammusat Alfredo-kastet, mis koosneb võist, vahukoorest ja parmesanist. Siin on parmesani asemel kasutatud kitsetoorjuustu ning või asemel kõrvitsapüreed. Igatahes on tegemist mõnusa pastakastmega - ja hea võimalus kõrvitsasaagi kasutamiseks :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g lintnuudleid (nt FINEDINE tagliatelle)

1 sl võid

2 hakitud küüslauguküünt

2 dl 10% või 35% rõõska koort

250 g keedetud ja püreestatud kõrvitsa viljaliha

150 g kitsepiimast toorjuustu

1 sl hakitud värsket salveid (u 5 lehte)

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

näpuotsaga tšillihelbeid soovi korral

Garneering:

frititud salveilehti

Valmistamine

Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente.

Kastme valmistamiseks kuumuta mõõdukalt kuumal pannil või. Lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega, ära pruunista! Siis lisa kõrvitsapüree, rõõsk koor, kitsejuust ja hakitud salvei. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga, soovi korral ka tšilliga. Sega korralikult läbi ja lase kastmel tasasel tulel podiseda mõned minutid. 

Nõruta makaronid, sega kastme hulka ja serveeri kohe.

Soovi korral kaunista õlis frititud salveilehtedega - selleks pane kuivad salveilehed mõneks sekundiks kuuma õli sisse (ära pruunista, siis muutuvad lehed kibedaks). 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. oktoobrinumbris, ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Rebane
postitatud 01.11.2014 19:05

Mäletan, et kitsepiima toorjuustu ostsin mingi aeg päris tihti, kuid enam seda marki (vist oli Exquisa oma) ei ole näinud. Millise juustuga sina Pille tavaliselt teed?

Pille
postitatud 02.11.2014 09:19

Soignon'i Le chèvre à tartiner nature 150g, ümmargune valge plasttops, sinise äärega kaas.