200 g valget šokolaadi
200 g tükeldatud võid
3 toasooja suurt muna
150 g demerara suhkrut
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g värskeid või külmutatud (kultuur)mustikaid
50 g jämedalt hakitud makadaamia pähkleid
Kuumuta ahi 180 C.
Pane 50 g šokolaadi kõrvale.
Pane 150 g šokolaadi ja võitükid väikesesse paksupõhjalisse potti või kuumakindla kausiga vesivanni kohale. Kuumuta segades, kuni šokolaad ja või on sulanud ning segunenud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Klopi munad vahtu, siis lisa suhkur ning vahusta ühtlaseks ja tugevaks vahuks. Vispelda juurde jahtunud šokolaadi-võikreem.
Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, sega suure lusikaga taina hulka. Haki ülejäänud šokolaad ning pähklid jämedalt, sega blondie-taina hulka.
Pane ettevalmistatud 24x24 cm koogivormi, silu pealt ühtlaseks. Puista mustikad ühtlase kihina kõige peale.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Lase vormis jahtuda.
Enne serveerimist lõika ruutudeks.
Allikas: Divine Chocolate/Red. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev kook, suhkrut panin poole vähem (mul oli tavaline pruun roosuhkur) ja mustikaid rohkem, pähkleid ei pannud. Aga kahekümnele seda küll ei jagu, meil jagus kümnele ja paar tükikest jäi vaid üle.
Blondie-ruudud valge šokolaadi ja mustikatega
Blondie't saab defineerida kahel moel. Üks versioon räägib, et kui brownie tehakse tumeda šokolaadiga, siis blondie valge šokolaadiga. Teine versioon väidab, et brownie oluliseks komponendiks on kakaopulber, blondie puhul annab maitset ja tooni pruun suhkur.
Igatahes oli tegemist maitsva koogiga, kus valget šokolaadi lisatakse nii sulatatuna kui ka hakituna. Algretseptis oli ka makadaamiapähkleid, aga kook oli väga maitsev ka nendeta.