Makaronid mereanniseguga

Popp ühepannipasta tüüpi roog, kus kuivatatud spagetid lisatakse otse kastmesse, kus need küpseks hauduvad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 tl paprikapulbrit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 l kanapuljongit

300 g spagette

240 g külmutatud mereannisegu

värsket peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

sidrunisektoreid

Valmistamine

Lase mereannisegul üles sulada (nt tõsta eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmkappi).

Kuumuta suurel praepannil õli. Lisa sibul, prae keskmisel tulel 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. 

Lisa paprikapulber, tomatikonserv ja puljong ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust. 

Murra spagetid väiksemateks tükkideks, pane pannile. Hauta umbes 7 minutit, aeg-ajalt segades, et spagetid kokku ei kleepuks. 

Sega juurde mereannisegu ning kuumuta veel umbes 3 minutit, kuni spagetid on al dente ja mereannisegu läbi kuumenenud.  Maitsesta soola-pipraga, sega juurde petersell ja serveeri, garneeringuks sidrunisektorid. 

Nipid ja soovitused:

  • Spagettide asemel võib kasutada ka teisi pikki pastatüüpe (nt linguini, "haldjajuuksed" jms).
  • Kui Sul on eelmisest õhtust keedetud makarone üle, siis kasuta neid, aga võta puljongit umbes poole vähem.
  • Maitsekama roa jaoks lisa koos sibulaga pannile ka hakitud tšillit või lisa tomatikastmesse tšillihelbeid.
  • Küüslaugusõbrad võivad võtta ka 2-3 küüslauguküünt.
  • Mereannisegu võib lisada ka isegi 2 korda enam ehk umbes 500 g. 
  • Tavalise paprikapulbri asemel suitsutatud paprika pulbri kasutamine annab põnevama tulemuse. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (20-minute seafood pasta, mai 2005)

LISA KOMMENTAAR