1 sl oliiviõli
1 sibul
1 tl paprikapulbrit
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 l kanapuljongit
300 g spagette
240 g külmutatud mereannisegu
värsket peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Lase mereannisegul üles sulada (nt tõsta eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmkappi).
Kuumuta suurel praepannil õli. Lisa sibul, prae keskmisel tulel 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega.
Lisa paprikapulber, tomatikonserv ja puljong ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust.
Murra spagetid väiksemateks tükkideks, pane pannile. Hauta umbes 7 minutit, aeg-ajalt segades, et spagetid kokku ei kleepuks.
Sega juurde mereannisegu ning kuumuta veel umbes 3 minutit, kuni spagetid on al dente ja mereannisegu läbi kuumenenud. Maitsesta soola-pipraga, sega juurde petersell ja serveeri, garneeringuks sidrunisektorid.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (20-minute seafood pasta, mai 2005)
Makaronid mereanniseguga
Popp ühepannipasta tüüpi roog, kus kuivatatud spagetid lisatakse otse kastmesse, kus need küpseks hauduvad.