Šveitsi karamellikreem

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 tk munakollast

130 g suhkrut

15 g kartulitärklist

5 dl piima

1 sl vett

soola

Kaunistamiseks:

hapukoort või vahustatud 35% rõõska koort

Valmistamine

Vahusta munakollased 30 g suhkruga. Sega kartulijahu 1 dl piimaga.
Pruunista pannil ülejäänud suhkur, kuni see hakkab vahutama.
Lisa sool, vesi ja 4 dl piima.
Kuumuta, kuni suhkur lahustub, lisa kartulijahu-piimasegu ning lase keema.
Vala segu pidevalt edasi vahustades munakollastele.
Vala kogu kreem jälle pannile ja kuumuta keemiseni.
Jahuta ja kaunista.

Pereköögi retsept (Veebruar 1998 - šveitsi eri). Pildi tegi KOKKAMAS95.
LISA KOMMENTAAR