Peekoni-juustupirukas

Quiche Lorraine pirukas inspireeritud soolane pirukas.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

5 dl nisujahu

125 g toasooja võid

2 sl külma vett

soola

Täidis:

100-150 g peekonit

250 g riivitud emmentali juustu

Peale:

1 muna

1 dl 35% rõõska koort

2 dl hapukoort

soovi korral soola

purustatud valget pipart

Valmistamine

Kalla jahu kaussi, lisa toasoe või ning haki puukahvliga jahu hulka. Näpi segu tainaks, lõpus lisa vesi. Lase veidi jahedas seista.

Rulli tainas lahti ning vooderda sellega 24 cm lahtikäiv võitatud pirukavorm.

Täidise jaoks lõika peekon õhukesteks ribadeks ning prae kergelt pannil (tekkinud rasv viska minema). Riivi juust, sega peekoniga. Jaota ühtlaselt pirukapõhjale.

Sega muna, rõõsk ja hapukoor omavahel, maitsesta pipraga ning soovi korral ka soolaga. Kalla vormi.

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Serveeri soojalt.

Loe veel:

Retsept on soome Ruokala.tv lehelt (Pekoni-juustopiiras)

LISA KOMMENTAAR

jou
postitatud 21.12.2013 14:41

jou