Quiche Lorraine pirukas inspireeritud soolane pirukas.
5 dl nisujahu
125 g toasooja võid
2 sl külma vett
soola
100-150 g peekonit
250 g riivitud emmentali juustu
1 muna
1 dl 35% rõõska koort
2 dl hapukoort
soovi korral soola
purustatud valget pipart
Kalla jahu kaussi, lisa toasoe või ning haki puukahvliga jahu hulka. Näpi segu tainaks, lõpus lisa vesi. Lase veidi jahedas seista.
Rulli tainas lahti ning vooderda sellega 24 cm lahtikäiv võitatud pirukavorm.
Täidise jaoks lõika peekon õhukesteks ribadeks ning prae kergelt pannil (tekkinud rasv viska minema). Riivi juust, sega peekoniga. Jaota ühtlaselt pirukapõhjale.
Sega muna, rõõsk ja hapukoor omavahel, maitsesta pipraga ning soovi korral ka soolaga. Kalla vormi.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Serveeri soojalt.
Retsept on soome Ruokala.tv lehelt (Pekoni-juustopiiras)
jou
Peekoni-juustupirukas
Quiche Lorraine pirukas inspireeritud soolane pirukas.