500 g tavalisi sibulaid või punaseid sibulaid
praadimiseks oliiviõli
3-4 sl suhkrut
1 tl soola
3-5 sl palsamiäädikat või viskit
Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta paksupõhjalises potis paar lusikatäit oliiviõli, nii et poti põhi oleks õlikirmega kaetud. Lisa sibulad ning prae hästi tasasel tulel 10 minutit.
Lisa suhkur ja sool ning jätka kuumutamist nõrgal tulel veel umbes tund aega. Peale suhkru lisamist on alguses segu tükk aega 'vesine', ent siis redutseerub ning umbes tunni aja pärast on potis paksemat sorti sibulamarmelaad. Hästi oluline on jälgida, et sibulamass kõrbema ei läheks ega pruunistuks! Karamelliseerumine toimub aeglase madalal tulel praadimise tagajärjel.
Kui sibulamarmelaad on valmis, siis lisa maitse järgi viskit või palsamiäädikat, kuumuta veidi ning tõsta pott tulelt.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
NB! Seda marmelaadi valmistas Nami-Nami perenaine Pille Petersoo ka Terevisiooni saates 28. novembril 2011. Videoklippi näete siin. Gluteenivaba versiooni korral kasuta palsamiäädikat ja mitte viskit!
Nii hea!
Kasutasin punaseid sibulaid, lisasin veel rosmariini ja kaneeli. Lõhn on suurepärane, maitset veel ei tea, peab jahtuma...
Panin just purki, nii maitsev!
Kaua säilib?
Seda tüüpi vürtsmoos on mõeldud pigem nädala-kahe jooksul tarbimiseks, mitte ületalve hoiustamiseks.
aitäh vastuse eest :)
Mõnus sibulamarmelaad
Mõnus sibulamarmelaad korralik sibulamarmelaad on imetore lisand juustulauale - kas niisama juustu kõrvale või siis nt krõbedatel õhukestel saiaviiludel, kreekeritel või kaeraküpsistel (fotol). Viski asemel võid proovida hoopis palsamiäädikat.