150 g nisujahu (ca 2,5 dl)
2 sl suhkrut
näpuotsaga soola
100 g külma võid
2 sl külma vett
Kate:3 muna
100-125 g suhkrut
250 g maitsestamata kohupiima
100 g hapukoort
2 sl nisujahu
1-2 sidruni peenelt riivitud koor ja pressitud mahl
Haki sõelutud jahu, või ja suhkur kausis noaga puruseks. Lisa külm vesi ja sõtku kiiresti tainaks. Hoia 10 minutit jahedas.
Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ning vooderda sellega 22-24 cm läbimõõduga pirukavorm. Pane 20 minutiks sügavkülma (siis ei tõmba tainas küpsedes nii palju kokku).
Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on veidi kollakas.
Vahusta munad suhkruga, lisa edasi vahustades muud ained. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale.
Küpseta 200kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, kuni tainaservad on kuldsed ja pirukatäidis hüübinud.
Serveeri külmalt - eriti hästi maitseb kook järgmisel päeval.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Järgisin retsepti ja tulemuseks oli..... tõeliselt maitsev kook. Sidrunimaitseline kohupiimatäidis on kooginautlejatelt kõvasti kiidusõnu pälvinud. Jätan retsepti edaspidigi käeulatusse! :))
Kulla Elbajonn, tore, et Sul kook hoopis teist nägu tuli :) Mina olen seda kooki nüüd aastate jooksul mitu-mitu-mitu korda teinud ja alati just sellist veidi tihket kohupiimakooki. Polegi midagi biskviidi- või sufleelaadset teha üritanud. Mulle meeldib just sellisena. Punkt. Aga maitse üle muidugi ei vaielda.
juuresolev pilt kujutab endast võibolla õiget põhja, katte puhul on ilmselt munade kloppimisega kiireks läinud. kook ise on ikka hoopis teist karva ja kerkib ka ilusti ja muidugi maitse...mmmmmmmmmm järgmine kord teen pildi ka
Üks retsept, mille juurde ma alati ikka tagasi tulen. Väga hea kook. :)
sulab külaliste suus....
Väga lihtne, aga väga mõnus krõbe põhi.
kasutasin kahte sidrunit ja kook sai väga hapu. muidu oleks olnud mõnus kook, seega edaspidi kui ma kunagi veel peaks seda kooki tegema, kasutaks kindlasti vaid ühte sidrunit!
Olen mitu korda teinud ja kook on tõesti maitsev. Suhkrut olen pannud vähem. Kohupiimasõbrana teen alati täidist topeltkoguse :) Täna tegin sama kooki aga sidruni asemel panin apelsini ning tulemus oli ka väga hea :)
Mul oli hiidsuur sidrun, võtsin sellest pool. Jube hea kook ikka :)
Serveeri külmalt - kas see tähendab, et hoia enne serveerimist suisa külmkapis või et serveeri lihtsalt jahtunult?
Sidruni-kohupiimakook
Mõnusalt sidrunimaitselise kohupiimatäidisega muretainapõhjal kook. Olenevalt sidrunite suurusest ja mahlasusest võta 1-2 sidrunit.