Röstitud kaalikakangid juustuga

Sobivad hästi nii kala, lamba- või seaprae lisandiks, aga sobivad imehästi ka niisama söömiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

750 g kaaluv kaalikas

1-2 sl oliiviõli

50-75 g riivitud Parmesani või muud kõvemat pikantset juustu

tükk võid

mõned kooritud küüslauguküüned

soola ja musta pipart

1 sl värskeid rosmariinilehti või tüümianilehti

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C kraadini.

Riivi laagerdunud juust peene riiviga. Koori kaalikas ja lõika kangideks.

Pane kaalikakangid, oliiviõli ja riivitud juust madalasse ahjuvormi. Maitsesta soola-pipraga, siis sega korralikult läbi ning laota ühtlaselt laiali. Pane siia-sinna võitükikesi ja küüslauguküüsi.

Küpseta u 45-60 minutit, paar korda kaalikakange ringi pöörates, kuni kaalikakangid on krõbedad ja kuldpruunid. Sega juurde ürdid ja serveeri. 

Inspiratsioon: BBC Good Food. Pildistas Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.08.2014 19:28

Mul rosmariini polnud, aga ikkagi kiidan väga!!

Maris
postitatud 20.10.2014 21:35

issand, nagu restoranis.

Moonika K @ FB
postitatud 21.10.2014 21:21

täna tegin, imemaitsvad! läheb varsti kordamisele...

Triin N @ FB
postitatud 21.10.2014 21:22

Hakkan neid kolmapäeval tegema!

Lia
postitatud 26.10.2014 18:23

Juba kolmas nädalavahetus teen, sobib nii seaprae juurde ja pardi juurde. imemaitsev.

Maris
postitatud 26.12.2014 23:26

Lambaprae lisandiks ka ülihääd!

Liisa
postitatud 13.03.2015 19:01

Lihtsalt ülimaitsev!!! Kuigi kaalikas on vähese kalorsusega, siis kõik see oliiviõli, või ning juust teevad sellest roast tegelikult päris rammusa (ja seega ka vägagi nauditava) toidu.

kreisi
postitatud 11.01.2016 21:30

proovin ka homme valmistada!