750 g kaaluv kaalikas
1-2 sl oliiviõli
50-75 g riivitud Parmesani või muud kõvemat pikantset juustu
tükk võid
mõned kooritud küüslauguküüned
soola ja musta pipart
1 sl värskeid rosmariinilehti või tüümianilehti
Kuumuta ahi 220 C kraadini.
Riivi laagerdunud juust peene riiviga. Koori kaalikas ja lõika kangideks.
Pane kaalikakangid, oliiviõli ja riivitud juust madalasse ahjuvormi. Maitsesta soola-pipraga, siis sega korralikult läbi ning laota ühtlaselt laiali. Pane siia-sinna võitükikesi ja küüslauguküüsi.
Küpseta u 45-60 minutit, paar korda kaalikakange ringi pöörates, kuni kaalikakangid on krõbedad ja kuldpruunid. Sega juurde ürdid ja serveeri.
Inspiratsioon: BBC Good Food. Pildistas Juta Kübarsepp.
Mul rosmariini polnud, aga ikkagi kiidan väga!!
issand, nagu restoranis.
täna tegin, imemaitsvad! läheb varsti kordamisele...
Hakkan neid kolmapäeval tegema!
Juba kolmas nädalavahetus teen, sobib nii seaprae juurde ja pardi juurde. imemaitsev.
Lambaprae lisandiks ka ülihääd!
Lihtsalt ülimaitsev!!! Kuigi kaalikas on vähese kalorsusega, siis kõik see oliiviõli, või ning juust teevad sellest roast tegelikult päris rammusa (ja seega ka vägagi nauditava) toidu.
proovin ka homme valmistada!
Röstitud kaalikakangid juustuga
Sobivad hästi nii kala, lamba- või seaprae lisandiks, aga sobivad imehästi ka niisama söömiseks.