Serinakaker

Väikesed Norra võiküpsised pärlsuhkru-mandlipuistega (serinakaker)

Kogus
u 30
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid

250 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

100 g suhkrut

1 muna

Peale:

määrimiseks 1 munavalge

50 g hakitud mandleid

1 dl pärlsuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Näpista või jahu, küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga ühtlaseks. Lisa suhkur ja kergelt klopitud muna. Sõtku tainas kiiresti ühtlaseks. 

Vormi tainas pikaks "vorstiks", siis lõika u 30 võrdseks viiluks ja veereta need pallikesteks. Tõsta tainapallid võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Vajuta tainapallid kahvliga lamedamaks. Pintselda pealt munavalgega, siis puista peale hakitud mandleid ning pärlsuhkrut. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10-12 minutit, kuni küpsised on helekuldsed. 

Lase metallrestil jahtuda, säilita õhukindlas karbis.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 29.12.2017 18:43

Muredad ja maitsvad küpsised.

Tiina
postitatud 29.03.2023 19:54

Panin munakollase ka taina sisse, mida muud sellega ikka teha. Peale purustasin olde hansa vürtsmandleid, mis olid kappi seisma jäänud. Väga maitsvad küpsised!

Pille
postitatud 04.04.2023 08:22

See oldehansa vürtsmandlite trikk on päris kaval :)