1 väiksem kabatšokk või suurem suvikõrvits
125 g riivitud Mozzarella-juustu
Sugo all'amatriciana:2 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul
2 hakitud küüslauguküünt
125 g kuubikuteks lõigatud guanciale seapõske või Pancetta soolapeekonit
näpuotsaga suhkrut
2-3 sl punase veini äädikat
suur klaasitäis punast veini
näpuotsaga tšillihelbeid
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
Valmista esmalt kaste. Kuumuta pool õlist potis, lisa peekonikuubikud ja prae neid umbes 5 minutit, kuni need krõbedaks muutuma hakkavad. Siis lisa sibul, küüslauk, tüümian, loorberileht ja suhkur ning prae, kuni sibulad on kuldsed.
Lisa veiniäädikas, mõni hetk hiljem tomatid. Kalla vein tomatipurkidesse ja siis potti - nii saad viimsegi tomatitüki purgist kätte :) Maitsesta tšilli ja soolaga ning lase 30 minutit podiseda, kuni kaste on kenasti paksenenud.
Samal ajal kuumuta ahi 200 C. Lõika kabatšokk/suvikõrvits umbes 6 cm pikkusteks juppideks, uurista seest õõnsaks ("põhi" jäta alla).
Nirista ahjupannile veidi õli, siis tõsta kabatšoki- või suvikõrvitsakausid vormi. Küpseta 30 minutit ahjus.
Siis täida kabatšokid kastmega, kata kõik fooliumiga ning küpseta veel 30 minutit.
Eemalda foolium, jaota mozzarella kabatšokkidele ning küpseta veel 10 minutit, kuni juust on sulanud ja roog kenasti läbi küpsenud.
Allikas: BBC Good Food
Küpsetatud kabatšokk Amatriciana-kastmega
Sugo all'amatriciana/alla matriciana on Itaalia pastakaste, mis koosneb seapõsest (guanciale), Pecorino juustust ja tomatist. Siin on selle kastmega täidetud mahedamaitseline kabatšokk.