Küpsetatud kabatšokk Amatriciana-kastmega

Sugo all'amatriciana/alla matriciana on Itaalia pastakaste, mis koosneb seapõsest (guanciale), Pecorino juustust ja tomatist. Siin on selle kastmega täidetud mahedamaitseline kabatšokk. 

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem kabatšokk või suurem suvikõrvits

125 g riivitud Mozzarella-juustu

Sugo all'amatriciana:

2 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul

2 hakitud küüslauguküünt

125 g kuubikuteks lõigatud guanciale seapõske või Pancetta soolapeekonit

1 tüümianioks

1 loorberileht

näpuotsaga suhkrut

2-3 sl punase veini äädikat

suur klaasitäis punast veini

näpuotsaga tšillihelbeid

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Kuumuta pool õlist potis, lisa peekonikuubikud ja prae neid umbes 5 minutit, kuni need krõbedaks muutuma hakkavad. Siis lisa sibul, küüslauk, tüümian, loorberileht ja suhkur ning prae, kuni sibulad on kuldsed. 

Lisa veiniäädikas, mõni hetk hiljem tomatid. Kalla vein tomatipurkidesse ja siis potti - nii saad viimsegi tomatitüki purgist kätte :) Maitsesta tšilli ja soolaga ning lase 30 minutit podiseda, kuni kaste on kenasti paksenenud. 

Samal ajal kuumuta ahi 200 C. Lõika kabatšokk/suvikõrvits umbes 6 cm pikkusteks juppideks, uurista seest õõnsaks ("põhi" jäta alla). 

Nirista ahjupannile veidi õli, siis tõsta kabatšoki- või suvikõrvitsakausid vormi. Küpseta 30 minutit ahjus. 

Siis täida kabatšokid kastmega, kata kõik fooliumiga ning küpseta veel 30 minutit. 

Eemalda foolium, jaota mozzarella kabatšokkidele ning küpseta veel 10 minutit, kuni juust on sulanud ja roog kenasti läbi küpsenud.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR