3 sl oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
400 g purk konservitud purustatud tomateid või 5 dl tükeldatud värskeid tomateid
1 sl värsket või 1,5 tl kuivatatud punet
1-2 tl tšillihelbeid
4 sl hakitud värsket basiilikut + veel kaunistamiseks
450 g pakk makarone või spagette
Lõika pommud ristipidi 2,5 cm viiludeks. Aseta viilud laiale alusele, maitsesta mõlemalt poolt korralikult soolaga ja lase siis 30 minutit tõmmata.
Kuumuta ahi 210 kraadini.
Nirista pommudele 2 sl oliiviõli, siis sega neid natuke. Maitsesta musta pipraga. Siis laota ühekordse kihina ahjuplaadile ja küpseta 210-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pommud on pehmed ja kergelt pruunistunud.
Samal ajal kuumuta 1 sl oliiviõli nõrgal tulel suures potis. Lisa sibul ja küüslauk ning prae umbes 8-10 minutit, kuni sibulad on pehmed. Lisa tomatid, pune, tšillihelbed ja basiilik. Kuumuta aeg-ajalt segades 10-12 minutit, kuni kaste on paksenenud.
Kui pommud on küpsenud, siis võta need ahjust välja, lõika 2,5 cm tükkideks ja lisa kastmele. Kuumuta väga tasasel tulel veel mingi aeg.
Samal ajal kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa makaronid ja keeda umbes 8 minutit ehk kuni al dente.
Nõruta makaronid, sega kastme hulka. Peale puista hakitud basiilikut. Serveeri.
Allikas: Food52
Pärast söömist: Ma ütlen veelkord, et neid möginaid vōid lōputult teha, lihtsalt niiii hea.
Lisan juurde, et kes vürtsist ei taha, siis ts-helbed võib lihtsalt ära jätta. Siis on retsepti varjunimeks Maitsev pommukaste. ;)
See oli paras üllataja! Ei osanud retsepti põhjal väga midagi oodata, aga praegu juba haun plaani seda uuesti valmistama hakata.
Pasta alla Norma
Klassikaline Sitsiilia pastaroog - Pasta alla Norma valmib baklažaanidest ehk pommudest.