Lumemarjajäätis

Kodune versioon populaarsest jõhvika-pähkljäätisest.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl piima

1.5 dl suhkrut

näpuotsaga soola

4 munakollast

2 tl jahvatatud kaneeli

2 dl 35% rõõska koort

70 g kreeka pähkleid (nt Germund)

200-300 g jõhvikatoormoosi või Küllus metsjõhvikamoosi

Valmistamine

Kuumuta potis piim, sool ja suhkur. Klopi munakollased kausis lahti, lisa hoolega segades sinna vähehaaval veidi kuuma piima. Kalla tilga piimaga soojendatud munakollased potti ülejäänud kuuma piima juurde, siis lisa kaneel. 

Kuumuta madalal tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb ja katab puulusikaga selja. Kurna kaste läbi sõela kaussi ja lase täielikult jahtuda. 

Vahusta rõõsk koor, haki pähklid. Sega vahukoor ja hakitud pähklid jahtunud muna-piimasegusse ning valmista jäätisemasinas jäätis. Pane valmis jäätis kihiti jõhvikamoosiga karpi ning hoia serveerimiseni sügavkülmas. 

Retsepti jagas Marjo Ilves ehk Nami-Nami Kokkamas95Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 22.05.2017 20:15

Maitsev! Mulle meeldivad moositriibulised jäätised :)