Grillitud veiseliha peterselli-parmesanisalatiga

Parim on abafilee steik (flatiron steak/top blade steak), aga sobivad ka teised veiselihalõigud. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

675 g lihaveise steike

2 sl oliiviõli + veel praadimiseks

soola ja musta pipart

Salat:

5 dl siledalehise peterselli lehti

60 g laastudeks riivitud parmesani juustu

1 sl oliiviõli

värskelt pressitud sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Hõõru veiselihalõigud oliiviõliga korralikult sisse, siis maitsesta julgelt soola-pipraga. Lase toatemperatuuril 30 minutit maitsestuda. 

Kuumuta grill üsna tuliseks (medium-high), pintselda grillrest ka õliga. Grilli steigid soovitud küpsusastmeni. Lase 5 minutit fooliumi all puhata, siis lõika ristikiudu lõikudeks.

Salati jaoks sega petersellilehed ja parmesan, sidrunimahl ja oliiviõli omavahel, maitsesta soola-pipraga.

Serveerimiseks tõsta peterselli-parmesanisalat lihalõikudele.  

Retsept on USA ajakirjast Bon Appetit (Mai 2014). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.05.2019 19:54

Lihtne! Näeb hea välja. Peterselli ma salati kujul pole varem söönud, aga miks mitte!

Martiina
postitatud 12.05.2019 07:37

Lihtne roog, aga õigesti küpsetatud liha korral väga maitsev.