Riis kukeseente ja peekoniga

Lihtne riisiroog sügisseente ja suitsupeekoniga, risoto vaesem sugulane :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g tavalisi kukeseeni, kollakaid kukeseeni või lehter-kukeseeni

150 g (toor)suitsupeekonit

1 porru

200 g basmati- või pikateralist riisi

1 l köögiviljapuljongit

3-4 sl hakitud peterselli või tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta porru hoolikalt, lõika valge ja heleroheline osa pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika peekoniviilud u 1 cm laiusteks ribadeks. Puhasta seened, tavalised kukeseened võid tükeldada. 

Pane seened potti, kuumuta neid omas mahlas keskmisel kuumusel, kuni liigne vedelik on aurustunud. Lisa peekon, tõsta kuumust ning prae segades, kuni peekon on pruunistunud. 

Lisa potti porru ja riis. Sega läbi, siis lisa kuum puljong. Sega taas korra, kata pott kaanega ning lase kaane all umbes 20 minutit haududa, kuni riis on küps. 

Sega juurde maitseroheline ja serveeri. 

LISA KOMMENTAAR