Krõbesaiad suitsulõhesalatiga

Kuumsuitsulõhefileega mõnus saiakate. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

300 g kuumsuitsulõhefileed

2 sl sidrunimahla

4 sl külmpressitud oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

pool väikest punast sibulat

1 sl pisikesi kappareid

2 sl hakitud värsket tilli

2 sl hakitud värsket murulauku

1 pikk sai (u 35 cm)

Kaunistuseks:

veidi värsket tilli või murulauku

Valmistamine

Puhasta suitsukala, vajuta kala kahvliga tükkideks. Peenesta lõhe, sidrunimahl, 2 sl õli ja pool küüslaugust köögikombainis. Sega juurde peenelt hakitud sibul, kapparid, hakitud till ja murulauk. Pane serveerimiseni külmkappi.

Kuumuta grillahi tuliseks. Lõika pikk sai 1 cm paksusteks viiludeks. Sega ülejäänud õli ja küüslauk kausiss, siis pintselda saiaviiud mõlemalt poolt küüslauguõliga. Aseta ahjuplaadile, küpseta 1 minut ühelt ja 1 minut teiselt poolt. 

Aseta krõbesaiad vaagnale, jaota peale lõhesegu. Kaunista hakitud tilliga, jahvata veskist pipart peale ja serveeri. 

Allikas: Taste.com.au

LISA KOMMENTAAR

signe
postitatud 17.08.2014 19:28

Väga maitsev saiakate ja igati sobilik eelroaks. Külalised igatahes kiitsid ja sõid isuga!

Pille
postitatud 10.10.2019 10:49

Kapparid ja küüslauk annavad niigi heale suitsukalasalatile väga palju juurde, nii palju põnevaid tekstuure ja maitsenüansse. Meeldis kõigile!