300 g kuumsuitsulõhefileed
2 sl sidrunimahla
4 sl külmpressitud oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
pool väikest punast sibulat
1 sl pisikesi kappareid
2 sl hakitud värsket tilli
2 sl hakitud värsket murulauku
1 pikk sai (u 35 cm)
Kaunistuseks:veidi värsket tilli või murulauku
Puhasta suitsukala, vajuta kala kahvliga tükkideks. Peenesta lõhe, sidrunimahl, 2 sl õli ja pool küüslaugust köögikombainis. Sega juurde peenelt hakitud sibul, kapparid, hakitud till ja murulauk. Pane serveerimiseni külmkappi.
Kuumuta grillahi tuliseks. Lõika pikk sai 1 cm paksusteks viiludeks. Sega ülejäänud õli ja küüslauk kausiss, siis pintselda saiaviiud mõlemalt poolt küüslauguõliga. Aseta ahjuplaadile, küpseta 1 minut ühelt ja 1 minut teiselt poolt.
Aseta krõbesaiad vaagnale, jaota peale lõhesegu. Kaunista hakitud tilliga, jahvata veskist pipart peale ja serveeri.
Allikas: Taste.com.au
Krõbesaiad suitsulõhesalatiga
Kuumsuitsulõhefileega mõnus saiakate.