300 g mõru- st vähemalt 70% kakaovõisisaldusega šokolaadi
1 dl külma vett
5 muna
120 g suhkrut
Kreem:4 dl 35% rõõska koort
2 sl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
4 cl Cointreau apelsinilikööri või konjakit
Vahusta munakollased suhkruga, sega hulka vesivannis veega sulatatud šokolaad.
Vahusta munavalged eraldi tugevaks vahuks ja sega õrnalt kokku munakollase-šokolaadi massiga.
Määri foolium õli või võiga, kalla tainas paberile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 180ºC juures 10-15 minutit.
Kook on valmis, kui tainas ei hakka katsudes käe külge, kuid seest peab olema pehme. Lase jahtuda.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga, lisa 4 cl alkoholi ja riivi sisse ühe apelsini koor.
Jahtunud šokolaadikihile sega vahele vahukoorekreem ja voldi kook pikkupidi kolmeks kokku. Peale raputa tuhksuhkrut
Ann Sommerfeldti retsept ilmus 13.3.2008 Eesti Ekspressis.
Nii hea ja pehme on see kook.
Cafe Anglaisi šokolaadirulli proovisin ükskord ära. Kõik oli ilus ja kreem väga maitsev, kuid rull minu jaoks liiga mõru, kohe ikka väga mõru. Ehk oli viga šokolaadis (miski Karumsi tume šokolaad), aga teistele soovitan ikka proovida.
Ilma jahuta, tõesti?
Oi kuidas ma igatsen seda kohvikut - super koogid + super teenindus + super asukoht.
Tõeliselt hea rull! Olen teinud 2 korda. Esimenekord katsetasin ühe sõbrannaga ja sõime kahe pealeära terve rulli. Teise küpsetasin teisele sõbrannale ja selle ka sõime kahe peale ära. See on nii hea, et ühtegi süümepiina ei teki pool rulli üksi nautida.
Mäletan seda kooki Anni aegadest, see oli jumalik nagu ka kõik teised sealsed koogid.
Kui suurele plaadile selle taigna peaks määrima? Tavaline keskmine ahjupann?
tegin sarnase jahuta retsepti alusel (kunagi OM-s vms ilmunud) jõuluhalgu. aga sulatasin šokolaadi mitte vees, vaid 35% koores nagu alati olen teinud. ei saa aru, räägivad ju et šokolaadi sulatades ei tohi tilkagi vett sisse minna, veeauru ka mitte, muidu läheb tükki ja tõepoolest olen ka ise kogenud. miks siin siis vett soovitavad? tainas küpses ilusti, aga kui rulli hakkasin keerama, lagunes täielikult ära. ma üritasin ühe prantsuse õpetuse järgi mis nägi ette, et alguses tuleb kohe soojalt rulli keerata ja jätta jahtuma, pärast lahti ja täidis peale. täielikult nässu läks ja lahti keerates oli ainult pudi järel. võtsin siis tainarulli ja rullisin selle pehme biskviidipudi plaadiks tagasi, nätsutasin veel kätega praod kokku ka ja lõpuks oli jälle rull =)
Café Anglais’ šokolaadirull
Selle retsepti järgi valmistati kunagi šokolaadirulli Tallinnas Raekoja platsil asunud Café Anglais's.