1 tl õli
250 g rohelisi ube
2 hakitud küüslauguküünt
1 tl sojakastet
1 tl sambal-oelek kastet või tšillihelbeid
Soovi korral:1 tl riivitud ingverit
1 tl sidrunimahla
Valmista ette oad - lõika otsad ära ja oad lõika ampsusuurusteks tükkideks. Kui kasutad Härmavili külmutatud aedube, siis lase neil lihtsalt sulada.
Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, siis lisa oad. Lase minut aega küpseda, ära sega.
Sega kausis küüslauk, sojakaste ja sambal oelek väikeses kausis, soovi korral lisa ka ingverit ja/või sidrunimahla.
Kui oad on pannil veidi värvi muutnud, siis lisa pannile 4 sl vett ja kuumuta veel 2 minutit, kuni vesi on aurustunud.
Nüüd kalla kaste pannile ja sega kergelt läbi. Kuumuta 2 minutit, kuni kõik on aromaatne ja kaste paksenenud. Kontrolli kahvli või terava noaga, kas oad on küpsed!
Allikas: Good and Cheap. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Vürtsikad rohelised oad
Kui soovid toekamat einet, siis keeda kõrvale riisi ja tõsta ubadele üks praetud või pošeeritud muna.