Vürtsikad rohelised oad

Kui soovid toekamat einet, siis keeda kõrvale riisi ja tõsta ubadele üks praetud või pošeeritud muna.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 tl õli

250 g rohelisi ube

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl sojakastet

1 tl sambal-oelek kastet või tšillihelbeid

Soovi korral:

1 tl riivitud ingverit

1 tl sidrunimahla

Valmistamine

Valmista ette oad - lõika otsad ära ja oad lõika ampsusuurusteks tükkideks. Kui kasutad Härmavili külmutatud aedube, siis lase neil lihtsalt sulada.

Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, siis lisa oad. Lase minut aega küpseda, ära sega. 

Sega kausis küüslauk, sojakaste ja sambal oelek väikeses kausis, soovi korral lisa ka ingverit ja/või sidrunimahla. 

Kui oad on pannil veidi värvi muutnud, siis lisa pannile 4 sl vett ja kuumuta veel 2 minutit, kuni vesi on aurustunud.

Nüüd kalla kaste pannile ja sega kergelt läbi. Kuumuta 2 minutit, kuni kõik on aromaatne ja kaste paksenenud. Kontrolli kahvli või terava noaga, kas oad on küpsed!

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid vürtsikamaid ube, siis lisa rohkem tšillikastet.
  • Kui soovid soolasemaid, siis lisa sojakastet.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta nt Tamari sojakastet.

Allikas: Good and Cheap. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.02.2021 17:03

Said mõnusalt vürtsikad tõesti!