Piima-mannasupp kõrvitsaga

See omapärane supp sobib nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka magustoiduks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g riivitud kõrvitsat

5 dl vett

5 dl piima

3-4 sl mannat

0.5 tl soola

maitse järgi (demerara) suhkrut

Valmistamine

Riivi kõrvits jämeda riiviga*.

Kuumuta paksupõhjalises potis vesi ja kõrvits keemiseni. Maitsesta soolaga, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme. 

Lisa piim ning kuumuta uuesti keemiseni. 

Sõrista juurde manna, soovi korral ka paar lusikatäit suhkrut. Kuumuta pidevalt vispliga või puulusikaga segades kümmekond minutit, kuni manna on paisunud. 

Serveeri soojalt. Soovi korral kaunista või- või moosisilmaga või serveeri hoopis kõrvitsaseemneõli või vahtrasiirupiga. 

* Võid kasutada ka lihtsalt kõrvitsatükke, aga siis püreesta peale keetmist ühtlaseks. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Olivia Saask
postitatud 01.11.2019 17:51

Üks mälestus lapsepõlvest mille maitse on senini meeles! Vanatädi juures elades sain seda - ise pole proovinud teha! Hea oli!

ÕunaIiris
postitatud 01.11.2019 19:17

Klassika! Ikka teen ja peale panen suhkrut ja kaneeli!

Koidu Kurg
postitatud 01.11.2019 19:57

Oi see on hea!

Olivia Saask
postitatud 20.11.2021 18:18

Sõin viimati kui vanatädi tegi! Üks hea toit!

Tiiu Savelli
postitatud 21.11.2021 12:01

Minu emme tegi seda, teised sõid, mina eriti mitte.