Gnocchi kanavorstide ning tomatitega

Lihtne suvine panniroog. Kasuta kanalihast grillvorste, mitte toorvorste, ent sobivad ka head viinerid :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g gnocchi kartuliklimpe

250 g linnulihast grillvorsti või head viinerit

400 g kirsstomateid

suur peotäis basiilikulehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa sool, siis gnocchi ning keeda 2 minutit või vastavalt pakendi juhistele. Kurna, sega juurde veidi oliiviõli.

Lõika kirsstomatid pikkupidi pooleks. Lõika küpsetatud linnulihavorst umbes 6-7 mm viiludeks. 

Kuumuta 25 cm läbimõõduga suur malmpann keskmisel kuumusel, lisa veidi oliiviõli. Lisa tükeldatud kanalihavorstid või viinerid ja prae neid 2-3 minutit, kuni vorstid pruunistuvad. Lükka vorstid panni ühte serva.

Tõsta kuumust. Kui pann on üsna kuum, siis lisa poolitatud kirsstomatid, lõikepind ülal. Prae 1-2 minutit, kuni tomatid on "pruuniplekilised", siis sega praetud vorstijuppidega. Prae veel 2 minutit, kuni vorstid ja tomatid on pruunistunud. 

Lisa gnocchi ja sega ning kuumuta roog läbi. Tõsta pann tulelt, lisa hakitud basiilik. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri kohe. 

Mugandatud The Kitchn lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Reelika
postitatud 18.10.2021 18:32

Sa mu jummel kui hea. Tegin küll tavaliste toorvorstidega, aga raudselt läheb kordamisele.