450 g gnocchi kartuliklimpe
250 g linnulihast grillvorsti või head viinerit
400 g kirsstomateid
suur peotäis basiilikulehti
soola ja musta pipart
Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa sool, siis gnocchi ning keeda 2 minutit või vastavalt pakendi juhistele. Kurna, sega juurde veidi oliiviõli.
Lõika kirsstomatid pikkupidi pooleks. Lõika küpsetatud linnulihavorst umbes 6-7 mm viiludeks.
Kuumuta 25 cm läbimõõduga suur malmpann keskmisel kuumusel, lisa veidi oliiviõli. Lisa tükeldatud kanalihavorstid või viinerid ja prae neid 2-3 minutit, kuni vorstid pruunistuvad. Lükka vorstid panni ühte serva.
Tõsta kuumust. Kui pann on üsna kuum, siis lisa poolitatud kirsstomatid, lõikepind ülal. Prae 1-2 minutit, kuni tomatid on "pruuniplekilised", siis sega praetud vorstijuppidega. Prae veel 2 minutit, kuni vorstid ja tomatid on pruunistunud.
Lisa gnocchi ja sega ning kuumuta roog läbi. Tõsta pann tulelt, lisa hakitud basiilik. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri kohe.
Mugandatud The Kitchn lehelt.
Sa mu jummel kui hea. Tegin küll tavaliste toorvorstidega, aga raudselt läheb kordamisele.
Gnocchi kanavorstide ning tomatitega
Lihtne suvine panniroog. Kasuta kanalihast grillvorste, mitte toorvorste, ent sobivad ka head viinerid :)