Kukeseene-kanakaste makaronidele

Mõnus suvine pastaroog, sai sööjatelt palju kiidusõnu. 

Nami-Nami soovitab kasutada Talleggi eestimaist broilerifileed või broilerikintsuliha.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g kuumsuitsupeekonit

500 g Tallegg eestimaist broilerifileed või broilerikintsuliha

400 g värsked kupatamist mittevajavaid seeni - nt

kukeseeni

2-3 küüslauguküünt

4 dl 35% rõõska koort või 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

peotäis hakitud värsket peterselli

peotäis hakitud värsket murulauku

peotäis hakitud värsket tilli

500 g makarone (nt penne rigate)

Valmistamine

Eeltööd. Lõika peekon väikesteks tükkideks, kanafilee ribadeks, haki küüslauk. Puhasta kukeseened, suured seened lõika väiksemateks tükkideks. Haki ürdid. 

Kuumuta suur mittenakkuv pann, soovi korral lisa pannile veidi õli. Lisa peekon ja kanaribad ning maitsesta soola-pipraga. Prae parajalt tugeval kuumusel ja segades kümmekond minutit, kuni kanaribad on kergelt pruunistunud. 

Lisa kukeseened ja küüslauk ja prae veel 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa nüüd rõõsk koor ja kuumuta kastet kümmekond minutit veidi tasasemal tulel, kuni kana on läbinisti küps.

Samal ajal keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente (keetmisaeg on kirjas pakil). 

Sega kastme hulka värsked ürdid, vajadusel timmi maitset veel soola-pipraga. Sega juurde nõrutatud makaronid ja serveeri kohe. 

Kasutatud tooted:

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

seakass
postitatud 04.08.2016 12:28

Tegin seda rooga mõningate modifikatsioonidega, kuna kodus ei olnud peekonit ega koort (asendasin toorjuustuga) ja ikka tuli väga maitsev :)