150 g kuumsuitsupeekonit
500 g broilerifileed või kanakintsuliha
400 g värsked kupatamist mittevajavaid seeni - nt
2-3 küüslauguküünt
4 dl 35% rõõska koort või 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
peotäis hakitud värsket peterselli
peotäis hakitud värsket murulauku
peotäis hakitud värsket tilli
500 g makarone (nt penne rigate)
Eeltööd. Lõika peekon väikesteks tükkideks, kanafilee ribadeks, haki küüslauk. Puhasta kukeseened, suured seened lõika väiksemateks tükkideks. Haki ürdid.
Kuumuta suur mittenakkuv pann, soovi korral lisa pannile veidi õli. Lisa peekon ja kanaribad ning maitsesta soola-pipraga. Prae parajalt tugeval kuumusel ja segades kümmekond minutit, kuni kanaribad on kergelt pruunistunud.
Lisa kukeseened ja küüslauk ja prae veel 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa nüüd rõõsk koor ja kuumuta kastet kümmekond minutit veidi tasasemal tulel, kuni kana on läbinisti küps.
Samal ajal keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente (keetmisaeg on kirjas pakil).
Sega kastme hulka värsked ürdid, vajadusel timmi maitset veel soola-pipraga. Sega juurde nõrutatud makaronid ja serveeri kohe.
Tegin seda rooga mõningate modifikatsioonidega, kuna kodus ei olnud peekonit ega koort (asendasin toorjuustuga) ja ikka tuli väga maitsev :)
Kukeseene-kanakaste makaronidele
Mõnus suvine pastaroog, sai sööjatelt palju kiidusõnu.