Juustuga täidetud kartulid Normandia moodi

Need Camembert'i ja Gruyère'i juustuga täidetud kartulid - Pommes braytoises - sobivad eriti hästi klaasi siidri kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt kartulit

50 g pehmet võid

250 g Camembert valgehallitusjuustu

100 g hakitud keedusinki

3 sl crème fraîche'i või hapukoort

2 tl Dijoni sinepit

1 klopitud muna

85 g riivitud Gruyère juustu või muud head juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Torka kartulid kahvliga läbi, siis küpseta 50-60 minutit, kuni kartulid on küpsed. Võta ahjust välja, alanda ahju temperatuur 180C-ni.

Lõika kartulid pikuti pooleks, uurista ettevaatlikult sisu välja. Sega kartulisisu võiga. Eemalda juustult koorik, sega juust kartuli, singi, koore, sinepi ja munaga. Sega läbi, maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta grillahi. Pane kartulikoored ahjuplaadile, täida kartuli-singi-juustuseguga. Puista peale gruyère juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit, siis tõsta paariks minutiks grillelemendi alla, et roog pealt pruunistuks.

Nipid ja soovitused:

  • Briti ahjudel on tihti kaks eraldi osa, niisama küpsetamiseks ning grillimiseks - sestap ka sellised juhised. Meil võiks lihtsalt lõpus ahju grillrežiimi sisse vajutada.

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR