Kuumuta ahi 200 C. Torka kartulid kahvliga läbi, siis küpseta 50-60 minutit, kuni kartulid on küpsed. Võta ahjust välja, alanda ahju temperatuur 180C-ni.
Lõika kartulid pikuti pooleks, uurista ettevaatlikult sisu välja. Sega kartulisisu võiga. Eemalda juustult koorik, sega juust kartuli, singi, koore, sinepi ja munaga. Sega läbi, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta grillahi. Pane kartulikoored ahjuplaadile, täida kartuli-singi-juustuseguga. Puista peale gruyère juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit, siis tõsta paariks minutiks grillelemendi alla, et roog pealt pruunistuks.
Nipid ja soovitused:
Briti ahjudel on tihti kaks eraldi osa, niisama küpsetamiseks ning grillimiseks - sestap ka sellised juhised. Meil võiks lihtsalt lõpus ahju grillrežiimi sisse vajutada.
Juustuga täidetud kartulid Normandia moodi
Need Camembert'i ja Gruyère'i juustuga täidetud kartulid - Pommes braytoises - sobivad eriti hästi klaasi siidri kõrvale.