500 g värskeid rannakarpe
3 dl siidrit või valget veini
2 pestud ja viilutatud porrut
100 g poolitatud väikeseid šampinjone
1.5 dl crème fraîche'i
4 nahaga valge kala fileed - nt
hakitud värsket siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Hõõru rannakarbid jooksva külma vee all harjaga puhtaks, vajadusel eemalda "habe". Eemalda kõik katkised karbid ja need, mis koputamisel ei sulgu.
Pane rannakarbid ja siider/vein suurde madalasse potti tugevale kuumusele. Kata kaanega ning kuumuta potti aeg-ajalt raputades 4-5 minutit, kuni rannakarbid on avanenud. Kalla karbid kausi kohale asetatud sõelale, viska minema karbid, mis avanenud pole.
Pane pott uuesti tulele, lisa suur tükk võid. Lisa porruviilud ning prae umbes 8 minutit, kuni porrud on pehmed. Lisa seened, siis läbi peene sõela kurnatud rannakarpide keeduleem ning crème fraîche. Kuumuta keemiseni ning keeda umbes 5 minutit ehk kuni leem on poole võrra redutseerunud. Alanda kuumust, lisa kala. Kata kaanega ning lase tasasel tulel podiseda umbes 10 minutit, kuni kala on küps.
Siis tõsta kalatükid hästi ettevaatlikult leeme seest välja. Lisa potti rannakarbid ja petersell, kuumuta läbi.
Serveerimiseks on kaks varianti.
1) Pane kalatükid uuesti potti ja serveeri kõike koos.
2) Aseta kalatükid supitaldrikutesse, tõsta rannakarbid ja keeduleem ümber kalatüki.
Kõrvale sobivad hästi näiteks keedetud väikesed kartulid.
Allikas: BBC Good Food
Normandia mereannihautis (Marmite Dieppoise)
Marmite Dieppoise on mõnus jaheda ilma roog.