Porru-šampinjoniomlett

Seeneomleti valmistamisel võib kasutada nii värskeid kui ka konservitud šampinjone.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 karp värskeid või 1 purk konservitud šampinjone

0,5 porrut

õli

8 muna

1 tl estragoni

soola ja musta pipart

1 dl riivitud juustu

- näiteks emmentali või parmesani

Valmistamine

Lõika seened ja porru viiludeks. Kuumuta pannil veidi õli ning hauta selles seened ja porru pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga (soovi korral nõruta liigne rasv köögipaberil).

Klopi kausis munad kergelt katki, lisa maitseained.

Kuumuta pannil õli, lisa munasegu. Kuumuta tasasel kuumusel, kuni munamass hüübib kergelt. Siis lisa porru-seenesegu ning puista peale riivitud juust.

Tõsta omlett veel paariks minutiks 200kraadisesse ahju küpsema.

Nipid ja soovitused:

  • Võid lõpus lihtsalt pannile kaane peale panna ja omleti sedasi valmis küpsetada. 

Loe veel:

Retsept on pärit soomlaste Ruokala.tv lehelt (Samuli Wirgentius, Sienifritata). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 10.04.2010 21:28

Väga maitsev. Porru asemel kasutasin tavalist sibulat ja raputasin üle värske peterselliga. Munasegusse läks ka tilk piima.

Pille
postitatud 01.04.2024 10:08

Liisi tehtud pilt ka: