Pimm'si tarretis

Suvine magustoit apelsini- ja kurgikuubikutega ning Pimm's No. 1® joogiga. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Serveerimiseks:

200 g värskeid maasikaid

ja punaseid sõstraid

7.5 dl vett

11 želatiinilehte

150 g peensuhkrut

250 ml Pimm's No. 1®

3 apelsini

veerand pikka kasvuhoonekurki

18 värsket müntilehte

Valmistamine

Pane 6 sl vett väikesesse kaussi, lisa želatiinilehed ja jäta paisuma.

Pane ülejäänud vesi ja suhkur potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur lahustub. Tõsta pott tulelt, lisa ükshaaval želatiinilehed ja leotusvesi, lase sulada. 

Kui želatiin on täiesti sulanud, siis sega hoolega ja kurna vedelik kaussi. Sega juurde Pimm's, lase toatemperatuurini jahtuda. 

Samal ajal koori apelsinidelt oranž koor ja valge vahekiht, lõika segmendid välja. Lõika apelsini viljaliha tükkideks. 

Võta 6 klaasi või kausikest, mahutavusega umbes 3 dl. Lisa Pimm'si segu. Lisa pool hakitud apelsinidest-kurkidest. Pane nõud 1,5 tunniks külmkappi, et segu veidi tarretuma hakkaks. 

Siis kalla peale ülejäänud Pimm'si segu, puista peale ülejäänud apelsini-kurgikuubikud. Pista iga klaasi sisse ka 3 mündilehte. 

Pane uuesti külmkappi 3 tunniks. 

Serveeri. 

Allikas: Waitrose

LISA KOMMENTAAR