500 g puhastatud kanapugusid
1 sibul
praadimiseks õli
soola ja musta pipart
1 sl nisujahu
2 dl kohvikoort või toidukoort
Lõika kanapugud neljaks-viieks viiluks. Haki sibul peeneks.
Kuumuta pannil õli, lisa viilutatud pugud ja pruunista need. Siis lisa sibul, maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni sibul on klaasjas.
Vala peale keeva vett, nii et vedelik ulatuks pugudest sentimeetri võrra kõrgemale. Lase leemel keema tõusta ning alanda siis kuumust.
Kata pott kaanega ning hauta rooga kaane all tasasel tulel umbes 20–25 minutit, kuni pugud on pehmed.
Sega jahu koorega ning vala kastmesse. Sega läbi ja lase uuesti keema tõusta
Viimasena lisa ribadeks lõigatud marineeritud kurk ning kuumuta veel minut või paar. Serveeri kohe - kõrvale sobivad hästi ahjukartulid.
Retsept on mugandatud Epp Mihkelsi raamatust "Hõrgud road rupskitest". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kanapugu-kurgikaste
Pehmeks hautatud kanapugud koos krõmpsu kurgiga kooreses kastmes moodustavad mõnusa maitsekoostluse.