Kanapugu-kurgikaste

Pehmeks hautatud kanapugud koos krõmpsu kurgiga kooreses kastmes moodustavad mõnusa maitsekoostluse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud kanapugusid

1 sibul

praadimiseks õli

soola ja musta pipart

1 sl nisujahu

2 dl kohvikoort või toidukoort

4-5 marineeritud kurki

Valmistamine

Lõika kanapugud neljaks-viieks viiluks. Haki sibul peeneks.

Kuumuta pannil õli, lisa viilutatud pugud ja pruunista need. Siis lisa sibul, maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni sibul on klaasjas.

Vala peale keeva vett, nii et vedelik ulatuks pugudest sentimeetri võrra kõrgemale. Lase leemel keema tõusta ning alanda siis kuumust.

Kata pott kaanega ning hauta rooga kaane all tasasel tulel umbes 20–25 minutit, kuni pugud on pehmed.

Sega jahu koorega ning vala kastmesse. Sega läbi ja lase uuesti keema tõusta

Viimasena lisa ribadeks lõigatud marineeritud kurk ning kuumuta veel minut või paar. Serveeri kohe - kõrvale sobivad hästi ahjukartulid

Retsept on mugandatud Epp Mihkelsi raamatust "Hõrgud road rupskitest". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR