Rannakala

Rantakala ehk soomlaste õpetus värskete rääbiste valmistamiseks. Rääbiste asemel võid kasutada ka väiksemaid särgesid.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g rääbiseid (puhastatud kaal)

vett

1,5 tl soola

10 tera vürtspipart

1 suur sibul

1 punt tilli

veidi murulauku

50 g + 50 g võid

Valmistamine

Roogi ja puhasta rääbised, loputa puhtaks. Pane vähese vee ja vürtsidega keema, keeda küpseks. Lõpus lisa ohtralt võid. 

Loe veel:

Allikas: Kalatalouden Keskusliitto, kogused siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 24.07.2020 14:11

Kiirelt ja maitsvalt! Väga hea, kala ei tohi muidugi üle keeta. Värske, varajase kartuliga superlux.

Margus Maidla
postitatud 08.07.2021 17:15

Väga-väga hea ja ajalooline retsept, ise juba oma vanaema õpetuse järgi iga-aastaselt vähemalt laari või kaks suve jooksul just nii rääbist valmistanud!