Seenekaste hapukoorega

Klassikaline seenekaste Eesti (ja ka näiteks Ungari) köögist. Vajadusel kupata seened esmalt.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g värskeid või kupatatud seeni

2 sl võid

1 hakitud sibul

2 sl nisujahu

4 dl vett või puljongit

100-150 g hapukoort

soola ja musta pipart

hakitud peterselli

Valmistamine

Pese ja vajadusel kupata seened. Nõruta seened, lõika viiludeks.

Pruunista hakitud sibul kergelt võis, lisa seened ja petersell. Kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel 4-5 minutit.

Puista juurde jahu, vala peale puljong ja maitsesta soola ja pipraga. Sega hoolega, et jahuklimpe ei jääks. Hauta tasasel tulel 10 minutit, lisa hapukoor ja lase korraks keema tõusta.

LISA KOMMENTAAR