Anšoovise-küüslauguvinegrett

Röstitud küüslaugu ja anšoovise vinegrettkaste sobib eriti hästi küpsetele tomatitele niristamiseks. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 küüslauk

4 hakitud anšoovisefileed

2 sl hakitud värsket peterselli

2 sl šerriäädikat

1 sl värsket sidrunimahla

1.5 tl Dijoni sinepit

1.5 tl suhkrut

0.5 tl tšillihelbeid

1.75 dl oliiviõli

4 sl köögiviljaõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

küpseid ilusaid tomateid

Valmistamine

Lõika küüslaugu liitsibul ristipidi pooleks, mässi fooliumisse, lõikepind ülal. Küpseta 220kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni küüslauk on pehme. Lase jahtuda, siis pigista "küüslaugupasta" kaussi. Lisa anšoovisefileed, tambi kahvliga pastaks.

Vispelda juurde hakitud petersell, šerriäädikas, sidrunimahl, sinep, suhkur ja tšillihelbed. Siis lisa õlid ja vispelda ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. 

Laota tomativiilud taldrikule, nirista kaste peale. 

Allikas: USA ajakiri Bon Appetit

LISA KOMMENTAAR