600 g sea sisefileed
praadimiseks võid
soola ja musta pipart
Sinihallitusjuustukaste:250 g šampinjone
3 sl võid
2 dl crème fraîche'i
2 dl 10% rõõska koort
100 g sinihallitusjuustu (Norzola, Royal Blue vm)
2 sl brändit soovi korral
1 sl sojakastet
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:3 sl hakitud värsket basiilikut või estragoni või muud maitserohelist
keedetud kartuleid
Sinihallitusjuustukaste: lõika šampinjonid viiludeks. Pruunista seened pannil võis, siis lisa crème fraîche, rõõsk koor, sinihallitusjuust, brändi ja sojakaste. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kaste on paksenenud.
Sealihalõigud: lõika seafilee umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Suru lihalõigud käte abil lamedamaks. Pruunista võis mõlemalt poolt, siis maitsesta soola-pipraga. Tõsta kuumale taldrikule ja kata nt fooliumiga, et lihalõigud soojas püsiksid.
Serveerimiseks võid serveerida kastet liha kõrvale või lihalõigud kastmesse panna. Peale puista hakitud maitserohelist. Serveeri värske salati ning keedetud varajaste kartulitega.
Retsept on Norra ajakirjast Tine.
* LCHF versiooni jaoks kasuta kastmes 35% rõõska koort ning kartulite asemel paku kõrvale nt keedetud lillkapsaõisikuid.
Seafilee sinihallitusjuustukastmega
Sea sisefileelõigud šampinjoni-sinihallitusjuustukastmega. Kõrvale võid pakkuda rohelist salatit ja keedetud kartuleid (algretseptis kasutati nn "mandlikartuleid").