Seafilee sinihallitusjuustukastmega

Sea sisefileelõigud šampinjoni-sinihallitusjuustukastmega. Kõrvale võid pakkuda rohelist salatit ja keedetud kartuleid (algretseptis kasutati nn "mandlikartuleid"). 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Sealiha:

600 g sea sisefileed

praadimiseks võid

soola ja musta pipart

Sinihallitusjuustukaste:

250 g šampinjone

3 sl võid

2 dl crème fraîche'i

2 dl 10% rõõska koort

100 g sinihallitusjuustu (Norzola, Royal Blue vm)

2 sl brändit soovi korral

1 sl sojakastet

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

3 sl hakitud värsket basiilikut või estragoni või muud maitserohelist

keedetud kartuleid

Valmistamine

Sinihallitusjuustukaste: lõika šampinjonid viiludeks. Pruunista seened pannil võis, siis lisa crème fraîche, rõõsk koor, sinihallitusjuust, brändi ja sojakaste. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kaste on paksenenud. 

Sealihalõigud: lõika seafilee umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Suru lihalõigud käte abil lamedamaks. Pruunista võis mõlemalt poolt, siis maitsesta soola-pipraga. Tõsta kuumale taldrikule ja kata nt fooliumiga, et lihalõigud soojas püsiksid.

Serveerimiseks võid serveerida kastet liha kõrvale või lihalõigud kastmesse panna. Peale puista hakitud maitserohelist. Serveeri värske salati ning keedetud varajaste kartulitega. 

Retsept on Norra ajakirjast Tine.

* LCHF versiooni jaoks kasuta kastmes 35% rõõska koort ning kartulite asemel paku kõrvale nt keedetud lillkapsaõisikuid. 

LISA KOMMENTAAR